Skip to content
iStock 1127284757 low
iStock 1127284757 low

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er en svært effektiv måte å tiltrekke seg nye kunder på – eller det kan være et pengesluk. I Core Content sørger vi for det førstnevnte.

Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er en svært effektiv måte å tiltrekke seg nye kunder på – eller det kan være et pengesluk. I Core Content sørger vi for det førstnevnte.

Innholdsmarkedsføring (content marketing) handler om påvirke folk, akkurat som reklame. Forskjellen fra tradisjonell reklame er at du i innholdsmarkedsføring ikke tvinger budskapet på målgruppa di. Du lokker den til å oppsøke det frivillig. Hvordan du best gjør det, avhenger helt av hvilket mål du har. Hvis du ønsker å overbevise kunder som aktivt søker en løsning, trenger du én type innhold. Hvis de vet hva problemet er, men ikke kjenner løsningen, stiller de andre krav. Flere tusen potensielle kunder googler etter «billig PC» i året, men du kan ikke definere det som en produktkategori i nettbutikken. Derfor skrev vi denne artikkelen for Elkjøp– i dag er den nummer 1 i Google. Andre ganger kan du ønske å overtale folk til å gjøre noe de slettes ikke engang vurderte – som å gi penger til veldedighet eller å endre prioriteringer.

Innholdsmarkedsføring for Kirkens Bymisjon. Mammahjerte

Eks Mammahjertet for Kirkens Nødhjelp. Innholdsmarkedsføringen må treffe hjertene og forme drømmene deres. 

 

Innholdsmarkedsføring som virker

For å få våre kunder til å lykkes, har vi i Core Content samlet noen av landets beste penner og fotografer. Blant våre ansatte og frilansere har vi forfattere, prisbelønte magasinjournalister og erfarne stills- og filmfotografer. Vi har også vår egen designer som sørger for at det visuelle uttrykket jobber på lag med innholdet og målgruppa. Dermed kan vi løse selv de vanskeligste oppgavene der tradisjonelle content marketing-byråer kommer til kort – og treffe din målgruppe rett i hjerterota så det gjør litt vondt men samtidig kiler i magen. Vi sikrer også at selv den streiteste how-to-artikkelen får den ekstra spissen som gjør at du skiller deg ut. Samtlige av våre journalister har vært gjennom kurs i SEO-vennlig skriving. På den sikrer vi at budskapet ditt oppnår god synlighet på Google samtidig som det formidles med kreativ kraft.

Slik jobber vi med innholdsmarkedsføring

God og effektiv innholdsmarkedsføring skapes ikke gjennom tilfeldigheter. Den er resultatet av god planlegging og strategi. Uansett om vi jobber for en bedrift eller veldedig organisasjon, sørger vi først for å skaffe oss bred innsikt i målgruppa for å forstå hvor deres interesser og dine interesser krysser hverandre. Utfra denne innsikten legger vi en innholdsstrategi. I innholdsstrategien definerer vi svarene på spørsmål som hvem målgruppa er, hvilke behov og ønsker de har som du kan løse, hva slags innhold de konsumerer, hva slags språkstil de foretrekker (tone-of-voice), og – ikke minst – hvilke kanaler vi kan bruke for å nå dem. Våre kunder er jo ikke nettaviser og har ikke hundretusener av faste lesere. Derfor må vi sørge for at markedsføringen er så god at de klikker seg inn på den likevel, enten de kommer inn via googlesøk, nyhetsbrev, sosiale mediereller betalt spredning.

Hvorfor virker innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er unntaket i moderne markedsføring. Flere og flere skyr tradisjonell reklame. De bruker reklamepausen til å smøre knekkebrød, klistrer «Reklame, nei takk» på postkassa, og installerer adblock på mobilen og PC-en. Samtidig er de helt åpne for å la kommersielle aktører gi dem tips og råd eller inspirasjon. De krever bare at innholdet skal være på deres premisser og av høy kvalitet. Hemmeligheten bak å lykkes er altså å bruke god tid til å kartlegge hva disse premissene er, og å sørge for at innholdet faktisk leverer.

Hva er innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring forbindes ofte med nyttige «slik-gjør-du-det»-tekster. Men du kan også ta i bruk mange andre muligheter. Markedsføringen kan være tekster, filmer, bilder eller podkaster (lydfiler), ja til og med fysiske opplevelser – og publiseres både digitalt og på papir. Artiklene og filmene kan være korte og praktiske, eller lange og episke. Antivirusselskapet Norton lagde en 20 minutter lang dokumentarfilm om en hackerby i Romania – sett 1,5 millioner ganger på Youtube. Og da vi i Core Content skulle markedsføre katastrofefilmen «Bølgen», lagde vi en 2745 ord lang featuretekst med full multimedial opplevelse. I løpet av to døgn hadde 300.000 VG-lesere lest saken. Og filmen ble årets mest sette film i Norge.

Kort eller lang, tekst eller film, uansett hvilken form innholdsmarkedsføringen har, er likevel én ting fast: Markedsføreren dytter ikke innholdet på publikum. De som leser, (eventuelt ser, lytter, deltar) gjør det av egen fri vilje. De oppsøker selv innholdet, når de vil og hvor de vil – fordi de synes innholdet er relevant og/eller underholdende. Når vi i Core Content lager innholdsmarkedsføring, er altså dine kunder med å definere oppgaven vår: Hva den skal handle om, hvilken form den skal ha, og hvilke kanaler vi skal bruke for å spre den. Slik hjelper vi deg til å nå fram med budskapet ditt. Fordi vi alltid sørger for at innholdet holder høy kvalitet, bygger du også tillit. Og virksomheter som folk har tillit til, blir godt likt og får flere kunder.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Vi hjelper deg gjerne, ring oss eller send oss en mail så tar vi kontakt så snart som mulig.

Kontakt oss

Trenger du hjelp til innholdsmarkedsføring? Ta kontakt for en kaffekopp og en prat.

 

Kontakt oss

Våre eksperter

Rubi

Rubi Sørvik

Kreativ leder

Portretter utvalg 012

Serina Rasmussen

Performance Manager

Innholdsrådgiver Gjermund Glesnes

Gjermund Glesnes

Senior Innholdsrådgiver