Skip to content

Å arbeide med søkemotoroptimalisering (SEO) innebærer alt fra vaktmesteroppgaver til analyse og strategi. Og alle elementene må være på plass for å gi et nettsted god SEO. Derfor jobber vi i Core Content med SEO i alle faser fra A til Å.

«Successful SEO is not about tricking Google. It’s about PARTNERING with Google to provide the best search results for Google’s users.»
– Phil Frost, Main Street ROI

Hvorfor søkemotoroptimalisering (SEO)

En grundig SEO-gjennomgang ligger i bunn for nesten alle prosjekter vi gjør for kundene våre. Ikke fordi vi har lyst til å sende dem en større faktura. Men fordi visjonen «vi gjør deg god» legger premissene for alt vi gjør. Og nettopp SEO-arbeidet sørger for at markedsføringen får størst mulig effekt for pengene. Grunnen er enkel. Hva gjorde du forrige gang du skulle kjøpe noe du «aldri» kjøper, eller ikke visste helt sikkert hva du skulle kjøpe? Jo, mest sannsynlig googlet du. Du er ikke alene. Hele 65 prosent av alle kjøp begynner i dag på mobilen, som regel med et søk. Og de aller fleste klikker på det øverste søkeresultatet, eventuelt et av dem som ligger rett nedenfor. Svært få finner veien til side 2, 3 eller 4. Derfor er søkemotoroptimalisering helt nødvendig for å tiltrekke nye kunder – og på lengre sikt for å beholde de eksisterende. Det er mulig å betale seg til høye plasseringer på søkeordene gjennom annonser. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig. Men det aller beste er selvfølgelig å oppnå plasseringene organisk (altså uten å betale).

SEO fra A til Å

Målet vårt er å få kundens side høyest mulig opp på de søkene som er viktige for virksomheten – helst uten å betale Google for plasseringen. For å lykkes med det, ser vi på alle elementene som til sammen gir nettstedet ditt god SEO. Det innebærer at vi:

  • Sikrer at nettsida har gode tekniske løsninger.
  • Sørger for at innholdet er strukturert riktig.
  • Skaffer oversikt over hvilke søkeord kundene bruker.
  • Finner de beste søkeordene å rette markedsføringen mot.
  • Overvåker at nettsida leverer som den skal.

“The best place to hide a dead body is the second page of Google search.”

Slik jobber vi med SEO

For å skape god SEO, må vi arbeide målrettet og strategisk. Derfor gjør vi sjelden ad-hoc oppgaver, men jobber etter en prosess. Nedenfor kan du lese mer om hvert enkelt punkt i denne prosessen.

1. Mål og potensial

Vi starter med å se på det grunnleggende: Hvilke målsetninger har virksomheten din, og hvor mange potensielle kunder er det som søker etter det du tilbyr? Vi ser også på hvilke interne ressurser virksomheten din har til rådighet. Det først- og sistnevnte hjelper oss til å anbefale riktig strategi for arbeidet videre, mens trafikkpotensialet er viktig for å vise en god business case slik at arbeidet blir forankret også i ledelsen hos kunden.

2. SEO-revisjon (SEO-analyse)

Når målsetningene er avklart, begynner arbeidet med å kartlegge nå-situasjonen. I denne fasen analyserer vi dagens tekniske løsning, evaluerer innholdet, og ser på eksterne faktorer som lenker og hva andre sier om virksomheten din. Dermed gir SEO-revisjonen svaret på hvordan den yter i organisk søk, og en konkret tiltaksliste hvor tiltakene er prioritert etter viktighet.

3. Søkeordsanalyse

Søkeord er byggeklossene når man jobber med SEO, rett og slett fordi de forteller hva målgruppa di faktisk søker etter i Google. Gjennom grundig søkeordsanalyse finner vi ut hvor mange som søker etter hvert enkelt ord eller frase, når på året de gjør det, hva trafikken er verdt, og hvor stor konkurranse det er for hvert enkelt søk.

4. Søkeordshjul

En søkeordsanalyse kan inneholde tusenvis av ord, som er alt fra synonymer eller nært beslektet til fullstendig fremmede fra hverandre. For å gjøre det lettere å manøvrere i «ordflommen», lager vi søkeordshjul der vi systematiserer de mest interessante søkeordene slik at du ser sammenhengen mellom dem.

5. Teknisk optimalisering

Hvis nettstedet ditt har dårlige tekniske løsninger, vil søkemotorene «straffe» deg og heller prioritere andre nettsider i sine søkeresultater. Derfor gjør våre eksperter en grundig teknisk SEO-analyse av nettsidene. Deretter jobber de sammen med dine utviklere for å sørge for at alle anbefalinger blir implementert riktig.

6. Gjennomgang av struktur

Strukturen – innholdsarkitekturen om du vil – på nettsidene er også viktig, både for SEO og kundeopplevelsen. Det hjelper tross alt lite å ha godt innhold hvis ingen finner frem til det. Når vi gir våre anbefalinger til struktur, legger vi sammen funnene fra søkeordsanalysen og tiltakslisten fra SEO-revisjonen. Resultatet blir at hver enkelt side oppnår maksimal plassering i Google, og at kundene finner det de ønsker uten frustrasjoner.

7. Innholdsdrevet SEO

En god teknisk plattform og optimaliserte sider gir god effekt. En del kunder må du imidlertid kombinere SEO og innholdsmarkedsføring for å vinne. Du vil for eksempel ikke vinne søkeordet «billig PC» med en produktside – hva som er billig, avhenger jo helt av kundens behov. Med andre ord er innholdsmarkedsføring gjort riktig, god SEO. Derfor jobber vi med disse områdene sammen, strategisk ved å velge hvilke søkeord artiklene skal siktes mot, og teknisk ved at alle våre journalister kurses i hva som skal til for å vinne kampen i søkemotorene.

8. Webanalyse

Google gjør over 500 oppdateringer i året. Derfor er det viktig å følge med på synlighet og klikkrater kontinuerlig. Ved bruk av SEO og webanalyse-verktøy overvåker vi trafikken og resultatene vi skaper. Denne løpende overvåkningen gjør at vi kan justere fortløpende, slik at vi får best mulig resultater og lærer underveis.

Ønsker du en uforpliktende prat?

Vi hjelper deg gjerne, ring oss eller send oss en mail så tar vi kontakt så snart som mulig.

Kontakt oss

Trenger du hjelp med SEO? Ta kontakt for en kaffekopp og en prat.

 

Kontakt oss